Total viewings

Patterns

Click the "Buy now" for the Kitty pants and the "Free download" button for the monsterpants in PDF! You do not need to be a member of Ravelry for this!




Followers

fredag 12. november 2010

Oppskrift på monsterbuksen min!


Mønsteret er lagt til på Ravelry: Monsterbukse

Denne oppskriften er ment kun til personlig bruk, ikke salg! Jeg vil likevel tillate salg i små skala, med den forutsetningen at oppskriften min blir henvist til. Gaver er selvsagt helt greit! Vennligst ikke kopier og legg ut andre steder, link heller til denne siden om du vil dele med andre.
Jeg har valgt å legge den ut til gratis bruk som dere kan ha glede og nytte av og derfor håper jeg at dere respekterer mine ønsker. 
 Her er endelig oppskriften på monsterbuksen min! Beklager så mye at det har tatt så lang tid å legge den ut, men det var et tiltak å skulle starte på den ;)  Jeg har prøvd å skrive oppskriften på en enkel steg for steg måte så også de som ikke er flinke med oppskrifter kan benytte den! Men dette er kun den andre oppskriften jeg noen gang har lagt ut så jeg håper at den er forståelig og ikke for knotete skrevet ned! Hvis det er noen områder som er uklare er det bare å gi beskjed så skal jeg prøve å rette opp i det.

Jeg går utifra 3 farger i oppskriften min: Grunnfarge, første stripefarge (dette er også munnfargen) og andre stripefarge. I denne oppskriften vil jeg bruke fargene som dere ser på bildet over for å forklare. Grunnfargen er da nevnt som korall, første stripefarge er nevnt som lilla og andre stripefarge er nevnt som lys rosa.
Jeg bruker dobbel tråd babyull, men et tykkere garn som er beregnet på 4mm pinner kan også brukes.
Strikkefasthet: 21 masker x 32 omganger pr 10x10 cm.

Tips: Når du strikker munnen skal du bruke korte runder. Det vil si at du skal snu arbeidet og strikke tilbake. For å unngå hull kan du gjøre et såkalt "wrap", eller vendinger om du vil. Her er to videoer som viser deg hvordan du gjør dette.

Størrelser 6-12 mndr, (1-2 år) og 3-4 år. 

Garnmengde du bruker er varierende og du vil naturligvis ha igjen litt. Men dette er det jeg kjøper inn for å være sikker på at jeg ikke sitter med for lite. Du trenger også rester av sort og hvitt garn til monsteransiktet. Garnet er, som nevnt over, babyull.
6-12 mndr: 2 nøster korall, 2 nøster lilla og 1 nøste lys rosa.
1-2år: 2 nøster av hver farge.
3-4år: 3 nøster korall, 2 nøster lilla og 2 nøster lys rosa.

Legg opp 92 (96) 100 masker med dobbel tråd babyull i lilla på 4mm rundpinne, 40cm lang. Du skal strikke rundt. Det lønner seg å plassere en maskemarkør der omgangen starter, da dette vil være til stor hjelp senere!

Du skal nå strikke vrangbord:  *2 rett, 2 vrang* , gjenta fra * til * omgangen ut.
 Strikk 5 omganger med lilla, bytt til lys rosa. Fortsett å strikke vrangbord, 4 omganger med lys rosa. 
Så skal du strikke hullraden: *2 rett, 1 kast, 2 vrang sammen*, gjenta fra * til * omgangen ut.
Nå fortsetter du vrangborden. 3 omganger med lys rosa, bytt til lilla og strikk 5 omganger til. 

Nå skal du starte med glattstrikken. 
Bytt til korall og strikk en omgang. På andre omgang skal du øke. Du øker ved å plukke opp tråden mellom maskene med venstre pinne forfra, så strikker du denne vridd rett, altså i bakre del av masken.
*Strikk 23 (24) 25 masker, øk 1* , gjenta fra * til * omgangen ut.
Etter dette skal du strikke glattstrikk i 9 (10) 11 cm. 
(Hvis du ønsker lys rosa stripe rundt munnen må du bytte farge etter ca. 8 (9) 10 cm og deretter strikke 3 omganger med lys rosa.)

Nå skal munnen strikkes. 
Bytt til lilla tråd og strikk 3 omganger. Strikk så 48 (50) 52 masker, snu arbeidet, strikk vrangt, 48 (50) 52 masker, snu arbeidet og strikk rett, 43 (45) 47 masker, snu arbeidet, strikk vrangt 38 (40) 42 masker, snu igjen.. Fortsett på samme måten, ved å strikke 5 masker mindre for hver gang du snur, til du ikke kan snu lenger. Obs! Pass på at du starter opp på rettsiden etter at du har snudd den siste gangen!
Strikk nå 3 omganger glattstrikk, og munnen er ferdig.

Bytt til korall og strikk glattstrikk i 3 cm. På siste omgangen plasserer du en maskemarkør midt foran og en midt bak. 
(Hvis du strikker lys rosa stripe rundt munnen bytter du til lys rosa i stedet for korall, strikker 3 omganger, bytter til korall og fortsetter å følge oppskriften)

Nå skal du øke for skrittet. Strikk til første markør, løft den over så du er klar til å strikke første maske etter markøren. Dette er startpunktet på økeomgangene! Økeomgangene gjøres som dette:
1 rett, øk 1, strikk rett til du har en maske igjen før neste markør, øk 1, 2 rett, øk 1, strikk rett til du har en maske igjen før neste markør, øk 1, 1 rett.
1. omgang: Økeomgang.
2. omgang: Glattstrikk.
Gjenta 1. og 2. omgang 3 ganger til, totalt 112 (116) 120 masker på pinnen. Kutt tråden på siden av buksa, der omgangene egentlig starter! Dette er for å få et jevnt resultat.

Nå skal du starte på bena og maskene må derfor deles på to. 
Sett 28 (29) 30 masker over på 4mm strømpepinner, deretter setter du 56 (58) 60 masker på restegarn. De resterende 28 (29) 30 maskene setter du på strømpepinnene sammen med de første du allerede har satt der. Nå har du fordelt maskene, 56 (58) 60 på hver side, så du kan strikke to ben. Du starter omgangen på innsiden av benet. Sett en maskemarkør i starten av omgangen.

Strikk glattstrikk, 6 omganger med korall. Begynn å strikke striper, jeg bruker 6 omganger av hver farge, men du bestemmer tykkelsen selv. Strikk til benet måler ca. 22 (30) 36 cm. 
Bytt til neste stripefarge og strikk en omgang vanlig. Neste omgang skal du felle 8 masker jevnt fordelt på omgangen. Du feller ved å strikke 2 masker rett sammen. Strikk så vrangbord, som på starten av buksen, til den måler 5 cm.
Fell av og strikk et ben til på samme måten!

Fest alle tråder og tvinn en snor til å ha i livet. 
Broder på monsteransikt med hvitt og sort garn. Her lønner det seg å bruke et garn som er tykkere enn det du har strikket med! Jeg foretrekker å bruke Freestyle fra Dalegarn.

Om du ønsker hjerte/firkant foran strikkes denne for seg. Så hekler du en kant med fastmasker rundt og fester til buksen.

Ferdig! Kos deg med den nye monsterbuksen! :)

82 kommentarer:

  1. Hei.Tusen takk for att du deler.Skulle ønske skriveren min virket, jeg får vel ta fatt på penn å pappir.Denne buksa har jeg lyst til å strikke til minstemann.Ha en super helg.Hilsen elin

    SvarSlett
  2. Kjempe fin monsterbukse :) Så flott at du deler :)

    SvarSlett
  3. MÅÅÅ lære meg å strikke asså :) Superkul bukse!

    SvarSlett
  4. Flott bukse! Og så fint at du legger ut oppskrift! Spørsmål etter slike bukser er jo en gjenganger, så det er nok mange som er takknemlige for at du deler.
    Ønsker deg en god og kreativ helg!

    SvarSlett
  5. Hei! Så flott at du deler oppskriften med oss lesere, jeg håper virkelig folk respekterer ønskene dine :) Når det er sagt så kan jeg ikke se noe om garnmengde? Hvor mange gram går totalt med, og hvor mange trengs til hver farge i de ulike størrelsene? Jeg er mest interessert i den minste, men kanskje det kunne vært greit å tilføyd dette til oppskriften :)

    SvarSlett
  6. Synnøve: Garnmengde er skrevet ned på oppskrifts siden på Ravelry. Men jeg kan legge den til her også :)

    SvarSlett
  7. Tusen takk for at du deler en kjempefin oppskrift :D Jeg har nå endelig fått strikket en monsterbukse, og jeg tror ikke det blir den siste. Likte oppskriften veldig godt, og mamma'n til mottakeren synes hun har fått verdens kuleste bukse til vesla :D
    Jeg har linket til deg i blogginnlegget mitt, men takker deg også her. Så: tusen, tusen takk!!

    Ønsker deg samtidig ett godt nytt år!

    SvarSlett
  8. Jeg har lyst å strikke denne til en på 4 måneder.
    Hvordan kan jeg få den til å ikke bli for stor da 6-12mnd sikkert blir for stor.
    Dobbel tråd og pinne 3 istedenfor 4?

    SvarSlett
  9. Tusen tack för beskrivningen!
    Men jag har kört fast vid benen,kan bero på att jag missat nått själv: så här har jag förstått det: Man delar m på 2, sätter 28,29,30m på en rundsticka,sätter 56,58,60m på en tråd och återstående 28,29,30m på en strumpsticka.
    Det jag inte förstår är ,dom maskor man satt på en tråd,Vad gör jag med dom
    det kan vara så enkelt att det är nått ord jag missuppfattat.
    Kanske vill du vara snäll och förklara för mej
    för jag tycker dessa byxor är så söta,och tänkte sticka till mina barnbarn

    Hälsningar från Sverige...

    SvarSlett
  10. Hahaha! Nu har jag fattat! lite trög men jag tänkte fel.nu ska jag åka in t Östersund och köpa baby ull

    SvarSlett
  11. Tusen takk for at du deler oppskriften, skal gå på denne i morgen den dag til en venninne av meg som har fått en gutt, blir litt andre farge da :-)

    SvarSlett
  12. Tusen takk for at du deler oppskriften, gleder meg til å strikke den.
    Men, hvordan strikker du hjertet??

    SvarSlett
  13. Buksa er kjempefin og oppskriften ser grei ut - jeg gleder meg virkelig til å strikke den til en liten gutt jeg kjenner. Men jeg ser ikke strikkefasthet oppført noe sted? Skal jeg sjekke opp mot strikkefastheten til garnet jeg bruker eller har du en anbefalt strikkefasthet?

    SvarSlett
  14. Tusen takk til alle som har lagt igjen hyggelige kommentarer! :)

    Line: Send meg en mail på mazterpill(att)gmail.com så skal jeg sende deg en forklaring! Kommer ikke inn på blogg profilen din :)

    Ingrid: Strikke fastheten er 21 masker pr 10 cm! Og 21 masker x 32 omganger pr 10x10 cm. Jeg skal legge det til jeg, har rett og slett glemt det bort!

    SvarSlett
    Svar
    1. Gjelder strikkefastigheten dobbelt garn? Altså; hvis jeg har et garn med fastighet 21x32 skal jeg ikke bruke dobbel tråd?

      Slett
  15. Hei! Når man skal strikke hullraden, står det 1 rett, 1 kast, 2 rett sammen.. 2 rett sammen, vil det si at du strikker 2 masker i èn? På samme måte som når man avslutter strikking? Er litt ny i gamet, men håper på å få denne til! :)

    SvarSlett
  16. Håper på litt hjelp, jeg sitter fast ved økingen til skrittet. Det står man skal øke annenhver maske fram til markøren midt foran, men hvor skal man begynne å øke? Sånn jeg har strikka buksa, er begynnelsen på omgangen rett før munnen (på venstre side av munnen når linningen er opp). Skal jeg øke derfra, så blir det jo altfor mange masker. Eller skal jeg øke annenhver maske fra midt bak til midt foran?

    Lurer også på ang begynnelse på omgangen, den ble ikke midt bak når man skal begynne med munnen, siden man skal strikke 50 m både rett (snu) og vrangt.

    Er veldig ivrig på å få til denne oppskrifta, digger monsterbukser! Håper du kan oppklare så jeg kan få til! :) Takk for ei super oppskrift (som jeg nok er for nybegynner til å skjønne helt)

    SvarSlett
  17. Himmel og hav, nå skjønte jeg økinga! *skjemmes*

    SvarSlett
  18. Hei annamyn!

    Du har nok lest oppskriften litt feil :) Men jeg la inn et ekstra ord i linjene der nå så det er vanskeligere å misforstå. Du skal ikke øke annahver maske, du skal gjøre akkurat som det står: 1 rett, øk 1, strikk til markøren. Altså etter du har øket 1 skal du strikke rett til markøren. Hvis det er en linje med kommaer på den måten er den skrevet for å beskrive hele omgangen, og der det da står bare "strikk" betyr det at du strikker rett til det står noe annet. Men jeg la inn så det står "strikk rett" nå, håper det er lettere å forstå!
    Økemaskene er altså kun en på hver side av markøren, totalt fire økninger på hver økeomgang.

    Ellers så stemmer det at starten på omgangen ikke er midt bak, men på siden, og det er fordi jeg synes munnen blir penere når fargeskiftene ikke kommer midt på baken :)

    Lykke til, håper du fikk svar på det du lurte på!

    SvarSlett
  19. Gleder meg til å ta fatt på denne i morra! Men, strikker du dobbel tråd hele veien?

    SvarSlett
  20. Jeg strikker med dobbel tråd på hele buksa ja! Det går an å bruke garn som er dobbelt så tykt, med enkel tråd, men jeg foretrekker personlig å bruke babyull :)

    SvarSlett
  21. Takk for svar! Har en del rester jeg tenkte å bruke opp, så det blir nok babyull her også. Må bare kjøpe pinner i morra :)

    SvarSlett
  22. Lurer nå på det samme som Stine Marie:

    Hei! Når man skal strikke hullraden, står det 1 rett, 1 kast, 2 rett sammen.. 2 rett sammen, vil det si at du strikker 2 masker i èn? På samme måte som når man avslutter strikking? Er litt ny i gamet, men håper på å få denne til! :)

    Blir det ikke veldig få masker i livet til slutt her da?

    SvarSlett
  23. Stinius: 2 rett sammen, betyr akkurat det som står. Du strikker rett, men du strikker to masker som om de var en maske. Her står det forklart med bilde: http://www.garnstudio.com/lang/no/skole/strikk_minke.php

    Siden du har 1 kast (økning) for hver felling/minskning vil ikke maskeantallet endre seg, da kastet strikkes som en vanlig maske på neste runde :) Men du får da en hullrad.

    SvarSlett
  24. TUUSEN TAKK! Føler meg noe blond her jeg sitter...

    Tør nesten ikke spørre, men øynene? Bare meg som ikke ser disse i oppskriften?

    SvarSlett
  25. Bare hyggelig :) Øynene og tennene har jeg ikke laget noe mønster på, fordi jeg bruker forskjellig antall sting på forskjellige størrelser. Pluss at det er mange som vil gjøre det på en egen måte. Har tenkt på å gjøre det, men så har jeg aldri fått somlet meg til det, siden det tar litt tid.

    SvarSlett
  26. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  27. Her er en video som viser maskesting, som ansiktet er brodert på med :) I tilfelle du ikke har gjort det før. http://www.garnstudio.com/lang/no/video.php?id=40

    SvarSlett
  28. Hei. Jeg strikket Hello Kitty lue med dobbelt Falk-garn. ( den blir god og varm). Har en del falk jeg vil bruke opp. Blir det veldig stor forskjell på buksen hvis jeg bruker falk ? Kan jeg evt strikke den i en mindre str/færre masker ? Eller enkel tråd og større str... Har aldri strikket bukse før...

    SvarSlett
  29. Janne: Det er litt vanskelig for meg å si, for jeg har aldri prøvd det. Og jeg har ikke strikket i så mange år at jeg vet alle disse tingene i hodet :) Men jeg vil anta at det ikke utgjør noen kjempeforskjell. Men det letteste er at du strikker en prøvelapp først, som er ca 10x10 cm. Da finner du ut hvordan strikkefastheten blir og kan sammenligne det med det som står i oppskriften her. Er det veldig stor forskjell kan du jo prøve deg med litt færre masker, men da er det viktig at du bruker et antall som går opp med fellingene for munnen bl.a.

    SvarSlett
  30. Okei, tusen takk. Skal se hva jeg får til :-))

    SvarSlett
  31. Hei igjen. Hvilken blåfarge er det du har strikket buksen på Ravelry i?

    SvarSlett
  32. Alle de buksene jeg har strikket med blåfarger har jeg brukt garn som ikke lenger er i produksjon dessverre. Men hvilken av de tre med blått i tenker du på?

    SvarSlett
  33. Hei. Trenger litt hjelp til denne munnen. Eller rettere sakt det som kommer etter munnen. Når den er ferdigstrikket. Hva gjør jeg da? Skal jeg bare gå rett fra bunn av munn og til de maskene som er rett før jeg begynte på munn? Eller skal jeg avslutte munn og så strikke grunnfargen fram og tilbake mellom munn? Håper du skjønner hva jeg mener. Og håper du kan forklare, for jeg er ikke veldig erfaren strikker.

    SvarSlett
  34. Litt usikker på om jeg forstod deg rett, men du skal gjøre akkurat som det står skrevet. Siste gangen du snur må du passe på at du begynner å strikke igjen på rettsiden av arbeidet. Altså: strikk vrangt til siste snupunkt, snu arbeidet og strikk tilbake. For da kan du bare fortsette å strikke rundt buksen, 3 omganger, som det står i oppskriften. Du gjør med andre ord det samme etter snuingene som du gjorde før du startet å snu, sånn at du har 3 omganger både før og etter snuingene i munnfargen.

    Håper du forstod det :)

    SvarSlett
  35. okay, men skal jeg snu hver gang jeg kommer til rødfargen (munn) da? For blir vel rart å strikke over den røde med mørkeblå tråd?
    Blir noen spm her nå altså, men som sakt er jeg ikke akkurat en kløpper på å strikke. Så må ha ting litt inn med teskje ;)

    SvarSlett
  36. nei, nå tror jeg jammen at jeg skjønte det!!! Jippi!! Jeg får prøve og så får vi se om det ble riktig :) Det hjalp jo bare å få det med litt andre ord.. hehe..

    SvarSlett
  37. Trenger litt mer hjelp jeg. Har fått laget munnen (jippi!) Og økt maskene. Og så ble jeg litt usikker igjen da veit du. Når man skal dele maskene over til rundpinne.. Så gjør man det der munnen begynner? Eller der jeg har markert er midt på bak? Munnen begynner jo på siden :)

    SvarSlett
  38. Flott at du fikk til munnen :) Regner med du er på starten av bena nå, etter å ha fordelt maskene på strømpepinner? Da skal du gjøre som det står, starte på innsiden av benet. Altså rett under munnen. Jeg har gjort det sånn fordi jeg synes munnen blir penere når man starter omgangen på siden i stedet for midt bak, men det betyr da at man må kutte tråden og starte på ny plass når man begynner med bena.

    SvarSlett
  39. nei, har ikke fordelt maskene. Er der jeg lurer på hvor jeg skal begynne å fordele de.?
    Når jeg har fått gjort det, så får jeg se hva jeg skjønner av det å kutte tråden og begynne et annet sted.
    Munnen ble bra, men med noen skjønnhetsfeil. Kan da ikke forlange at alt blir perfekt på 4. tingen man strikker ;) Var det å snu som ikke gikk helt bra. Så på de videoene du har lagt ut her, og trodde virkelig jeg klarte det. Men så når jeg begynte på grunnfargen igjen, at det ble feil. Men det får bare være :)

    SvarSlett
  40. bare prøvde noe jeg, og det ble helt riktig :) Da er det bare å strikke beina. Da tror jeg ikke det skal komme noe mer mas fra meg :)

    SvarSlett
  41. Denne var da utrolig søt! Må sette på to-do-lista mi! Og så flott at du deler oppskriften med oss lesere; tusen takk!

    SvarSlett
  42. Hei hei!
    Jeg står bom fast ved all denne "wrapinga".. Skjønner ikke helt hvordan jeg skal få fullført den..
    I oppskrifta står det;
    Strikk så 48 (50) 52 masker, snu arbeidet, strikk vrangt, 48 (50) 52 masker, snu arbeidet og strikk rett, 43 (45) 47 masker, snu arbeidet, strikk vrangt 38 (40) 42 masker, snu igjen.. Fortsett på samme måten, ved å strikke 5 masker mindre for hver gang du snur, til du ikke kan snu lenger.

    Første runde strikker man 48 rett, snur og strikker 48 vrang.. Da kommer man tilbake dit man begynte wrapen.. Men neste runde skal man strikke 43 rett, snu og strikke 38 vrang.. Da kommen man jo ikke tilbake til der man tok en "wrap".. Hvordan skal jeg få fullført den?

    ( Har jeg misforstått oppskriften? Skal det strikkes likt rett og vrang før man trekker fra 5? )

    Gjøres det på slutten, og isåfall hvordan? Da er man jo tilbake på glattstrikk..

    Mulig det er jeg som er helt korka, men finner ikke ut av dette.. Har rakket opp munnen 2 ganger nå, og gidder ikke det èn gang til :P
    Håper du eller noen kan prøve å forklare meg dette, hvis spørsmålet er forståelig!!? :)

    SvarSlett
  43. Stine Mari: Du skal ikke strikke wrapen før du er ferdig med alle de korte radene. Det samme gjelder den aller første, siden wrapen gjøres på masken etter den siste du strikket. Så bare følg oppskriften, også strikker du wrapene på den første runden der du kommer til dem, som da er den første hele runden du tar rundt buksen etter siste snuing. Var det forståelig? :)

    SvarSlett
  44. Da var det som jeg egentlig trodde.. men hvordan strikker jeg da de wrapene som er gjort på vrangen? Jeg er jo da tilbake på vanlig glattstrikk, eller hva? Klarer ikke helt å finne ut av det, men får ta en nærmere titt på det i morgen.. tusen takk for svar :-)

    SvarSlett
  45. Akkurat de på vrangsiden tok meg litt tid til å finne ut av og. Men jeg mener videoen viser hvordan du gjør det. Hvis ikke kan du søke på youtube etter flere videoer, som viser hvordan du gjør det med de fra vrangsiden. De skal strikkes på samme runden som de andre, men på en litt annen måte.

    SvarSlett
  46. Hei, om man ønsker å strikke denne i 7-8 år omtrent, hvor mange masker må man legge opp da? Har klart å strikke den i 0-6 mnd, men blir vanskeligere å regne seg fram til hvor stor den må være for 7-8åring. Håper du kan hjelpe.. Send gjerne svar på mail kriztella@live.no eller som kommentar i bloggen min :)

    SvarSlett
  47. Tusen takk for en flott oppskrift :) Begynte på buksen i går, og den er jammen snart ferdig D: Har lagret linken til Hello Kitty-buksen din også, så det blir nok neste oppskriftsinnkjøp. Utrolig søt bukse :)

    SvarSlett
  48. Hei.
    Angående økingen for skrittet.. Jeg strikker den mellomste størrelsen, 96 masker rundt. Ifølge oppskriften skal man øke 4 runder totalt, med en maske på hver side av markøren, altså 16 masker totalt (4 masker hver økerunde). Dette blir 112 masker. Men oppskriften sier man skal sitte med 116 masker etter øking. Har jeg lest oppskriften feil?

    SvarSlett
  49. Hei Lille! Har du kanskje glemt å telle med de fire maskene som skal økes etter vrangborden? :)

    SvarSlett
  50. Jepp! :) Godt noen kan tenke klart! :) Takk for hjelp, og for mønster!

    SvarSlett
  51. Kjempefint at du har lagt ut oppskriften din! Er nettopp ferdig med en bukse som min datter skal bruke til vinteren, og har planer om å lage en til min kommende nevø/niese også. Her er link til blogginnlegget mitt om du vil se ;) http://frucharlie.blogg.no/1337854078_lue_monsterbukse_og_n.html

    SvarSlett
  52. Så flott den ble! :) Jeg har også strikket en til vesla mi som hun skal ha til vinteren (hun er født 9. januar), men med marked om 1,5 uke har jeg ikke hatt tid til å sette på monsterfjeset enda. Men det kommer nok snart ;)

    SvarSlett
  53. Hei. Har linket til denne oppskrifta i bloggen min i forbindelse med en genser jeg har laget, håper det er ok :)

    SvarSlett
  54. denne va kjempeskjønne

    SvarSlett
  55. Kjempefin bukse! Holder på med en nå, og skulle felle masker før vrangborden nede, og skjønner ikke at man Bare skal felle 8 masker? Den blir alt for vid vrangbord, og ikke går det opp i opp med 2 rett, 2 vrang heller til den mellomste størrelsen.. Noe jeg har oversett?

    SvarSlett
  56. Når du sier det så ser jeg jo det, at det ikke går opp med 8 masker. At vrangborden blir for vid er nok litt smak og behag, for du kan jo felle 10 masker. Men da vil du komme til samme vidde på vrangborden som på størrelsen under. Men det ser du jo bare an, hva du selv synes er best. Jeg foretrekker en vrangbord som sitter etter uten å være stram. Men jeg har strikket den minste størrelsen både med vrangbord på 44 masker og på 48 masker, så det fungerer nok helt fint å felle ned til 48 masker på mellom størrelsen :)

    SvarSlett
  57. Takk for raskt svar:)))

    SvarSlett
  58. føler meg helt teit nå, men når du strikker med dobbelt garn, det vil si at du strikker med to trader i stedefor en?
    og når du da legger opp masker på feks.6-12mnd altså 92masker, er det da 92 masker, eller 92 doble masker ?? rødmer litt her nå, men håper på svar :)

    SvarSlett
  59. Ikke noe å føle seg teit for ;)
    Det betyr som du sier å strikke med to tråder. Du kan også velge å strikke med en tråd, men da med et tykkere garn. Grunnen til at jeg bruker dobbel tråd babyull er fordi jeg elsker babyull garnet til barneplagg :) Også blir det et tett og varmt stoff i det ferdigstrikkede plagget.

    Du bruker da to tråder hele veien, men strikker som om det skulle vært en. Det gjelder også når du legger opp maskene! :)

    SvarSlett
  60. Eg har strikka fem monsterbukser til no, veldig glad i denne oppskrifta. Ligger bilde av alle fem i bloggen min :)

    SvarSlett
  61. Veldig glad for at du legger ut oppskriften på denne fine buksa. Lurer på en liten ting angående økning til skritt.

    man øker første gang ved begynnelsen av munnen, altså helt i siden der man har begynt hver omgang. Så strikker man til midten der beina vil komme, en økning på hver side av beina. Så kommer det jeg ikke forstår, skal man ikke øke på hver side av bena bak også? Sånn jeg leser oppskriften skal man øke en bak og så i siden der omgangen starter igjen?

    SvarSlett
  62. For en utrolig fin bukse! Og så fine farger! :-D
    Denne skal jeg prøve å strikke til tantebarnet mitt til jul! Tusen takk for oppskrift/inspirasjon!

    SvarSlett
  63. Tusen takk for en kjempefin oppskrift...Jeg har akkurat fått en datter å vil gjerne strikke en slik bukse til henne :)

    Jeg lurer også på dette: Når man øker for skrittet...så øker man første gang ved begynnelsen av munnen, altså helt i siden der man har begynt hver omgang. Så strikker man til midten der beina vil komme, en økning på hver side av beina. Så kommer det jeg ikke forstår, skal man ikke øke på hver side av bena bak også? Sånn jeg leser oppskriften skal man øke en bak og så i siden der omgangen starter igjen?

    Huff :s

    SvarSlett
  64. Hei!

    Beklager at det har tatt meg tid å svare, det gikk dessverre i glemmeboken tidligere pga sykdom i hus! Ser det er flere som har spurt om det samme nå.
    Etter instruksjonene for strikking av munnen, før man starter på økingen for skrittet står dette:
    "På siste omgangen plasserer du en maskemarkør midt foran og en midt bak." Så maskemarkørene er altså plassert midt foran og midt bak på buksa, ikke der omgangen starter på siden. Økingene skjer kun ved maskemarkørene, altså midt foran og midt bak :)

    Grunnen til at jeg har gjort det sånn er for å slippe å få en ujevn munn. Jeg synes nemlig det er mye penere når munnen startes på siden og ikke midt bak, for da får man alltid en liten kant der fargen skifter.

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg endret litt på teksten nå, ble det mer forståelig?

      Slett
    2. Ja takk, nå skjønte jeg det! :)

      Slett
  65. Det er bare jeg som ikke har lest godt nok da tenker jeg :-) Den ble litt rar ved skrittet, haha ;) et halvt ben igjen så er den ferdig.

    Takk for svar :)

    SvarSlett
  66. Da har jeg strikket min aller første monterbukse, og nr to er på pinnene:) Har lagt ut bilde av buksen på bloggen min, og har linket til bloggen din der:)

    Super oppskrift, takk for at du delte:)

    SvarSlett
  67. Her er "wrapsa" dine forklart på norsk, fra retta og fra vranga.

    SvarSlett
  68. http://www.pickles.no/vendinger/

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk, skal legge den inn siden det ikke er alle som er komfortable med engelsk! :)

      Slett
  69. Nesten ferdig med buksa i str 1-2 år. Tusen takk for en kjempefin og enkel oppskrift. Bare en rettelse: når jeg skulle felle 8 masker på hvert ben før vrangborden fant jeg ut at det ble feil, hvis man ønsker 2r og 2vr. Siden det da blir 50 m igjen på pinnen. Jeg valgte å felle bare 6m men kunne helt sikkert ha valg å felle 10. Ellers så har jeg brukt p 3,5 og garnet rubin fra sparkjøp og funket helt fint å følge oppskriften. Takker igjen for en kjempefin oppskrift og skal nå sette igang med øyne og tenner(gruer meg litt til det..

    SvarSlett
  70. Supert! Virket som et morsomt prosjekt, så den måtte jeg jo prøve på. Driver med beina nå, og har lagt det til på Ravelry kontoen min også! :)
    Tusen takk for en super oppskrift!

    SvarSlett
  71. Gerade bei Ravelry runtergeladen. Ein sehr schönes Schnittmuster und Thank You for sharing!
    LG Heike

    SvarSlett
  72. Hei:) Varför blir det hål när jag stickat rätt efter munnen?

    SvarSlett
  73. Hei og takk for fin oppskrift. Jeg har et problem: når jeg er ferdig med de siste 5 maskene ( wrap and turn) så strikker jeg på rettsiden frem til sidemerket. Alt er supert frem til der. Så begynner problemene. Når jeg snur for å strikke vrangstrikk tilbake, blir det stygge hull. Jeg prøvde å ikke snu, men da fikk jeg ikke tak i maskene. Hva er det jeg gjør feil? Hilsen Anne

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei!

      Jeg er ikke sikker på hva du gjør galt, men hvis du er ferdig med munnen skal du ikke strikke vrangt. Bare rett (glattstrikk) rundt. Det er linket ttil video som viser hvordan du gjør wrap og hvordan du plukker de opp igjen så det ikke blir hull. Det tok meg litt tid å få det til pent, men det skal gå an å ikke få hull :) I verste fall kan de tettes etterpå, hvis du ikke får til wrap teknikken.

      Slett
  74. Hvilken babyull bruker du? ;)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ingen spesiell type :) Så lenge det er den som er av ull, og ikke den falske babyulla av akryl :)

      Slett
  75. Hei :)
    Utrolig kul bukse, har strikka mange av disse til tantebarn, fadderbarn osv. Men de ønsker seg nye når de har vokst ut av de, og nå har den største blitt større enn oppskriften din, og det er jo helt krise. Hehe.. Hvordan hadde du villet strikke i str 8-10 år? ;)

    SvarSlett
  76. Hei.hvis jeg ikke skal strikke munnen på buksa.hvor mange cm skal jeg strikke da før jeg begynner På beina???

    Håper på svar 😀

    MVH Tonje

    SvarSlett